Lån til indskud

Lån til indskud

Når du flytter ind i en almen bolig, skal du betale et beboerindskud. Hvis du har svært ved at betale dette indskud, har din kommune, i visse tilfælde, pligt til at låne dig til dette indskud.

Hvem kan få hjælp til indskud?

Lånet afhænger af, om boligen er taget i brug 1. april 1964 eller senere, og af boligens størrelse, antallet af børn og husstandens indkomst.

Lånet fra kommunen bliver givet til lavindkomster og er rente- og afdragsfrit i de første fem år. Derefter begynder tilbagebetalingen med 4,5% rente, der bliver lagt på lånet om året.

Tilbagebetalingen skal ske i løbet af 10 år for lejligheder og højst 5 år for enkeltværelser.

Et kommunegaranteret lån

Hvis din husstands indtægt overstiger grænsen for et kommunalt lån, kan kommunen i stedet give garanti for et banklån - men har ikke pligt til det. Dette er den type lån, som oftest bliver ydet af kommunen, hvor boligens alder ikke spiller nogen rolle.

I Randers Kommune har den årlige rente på et kommunegaranteret lån i 2010 ligget på 8%.

Når du fraflytter boligen, skal boligorganisationen betale indskuddet tilbage til långiveren (minus udgifter til istandsættelse). Samtidig forfalder en eventuel restgæld på indskudslånet.

Hvordan søger man om et kommunalt lån?

Du kan få udleveret et ansøgningsskema om kommunalt lån til indskud i vores boligbutik på Marsvej 1 i Randers eller ved at kontakte din kommune.

Filer du kan downloade

Thumbnail

Almene boliger - finansiering og husleje